неделя, 31 март 2013 г.

Regal: Magnolia extract

Здравейте :)
Преди известно време от Роза Импекс най-любезно ми изпратиха продукти за проба с екстракт от Магнолия, която е за всички типове кожа. Серията Regal Natural Beauty предлага продукти също така и с екстракт от Водна лилия - за нормална и смесен тип кожа и с екстракт от Орхидея - за суха и чувствителна кожа. Искам да подчертая, че тази козметика е БЕЗ парабени. Обогатена е с много активни съставки, които предотвратяват появата на бръчки.


Първият продукт с който ще ви запозная е гела за измиване. Има много нежен и приятен аромат, който се запазва за известно време върху кожата след използването на продукта. Нанася се на тънък слой върху влажна кожа..като образува нежна пяна. Успокоява и омекотява кожата. Това което обещава да направи е да почисти порите, да премахне излишния себум и остатъците от грим. Е, спази си обещанието. Съжалявам, че не направих снимки на лицето си преди да започна да използвам и двата продукта от серията и да ви покажа разликата.. преди-сега. Кожата ми беше много мазна, но от близо двуседмично ползване на продукта всеки ден - стана нормална. Какво ли не съм пробвала срещу този проблем, но никакъв ефект не постигах. Страшно съм доволна от гела, струващ само 3.35лв. (според интернет). В състава си съдържа салицилова киселина (почиства кожата в дълбочина) и D-пантенол (успокоява и освежава раздразнената кожа).



Вторият продукт е ексфолиращ почистващ скраб с кайсиеви костилки. Определено имах нужда от такъв продукт, който да има свойството да премахва мъртвите клетки от кожата и да почиства порите в дълбочина. На този абразивен скраб точно това му е действието. Също така отстранява замърсяванията и изглажда повърхността на лицето. След употребата му лицето ми е мекичко и не се усеща онова гадно опъване на кожата (поне при други скрабове, които съм ползвала го има този ефект). Лицето ми видимо се "избистри", придоби по-свеж вид и по-равномерен тен. За цената си от 3.60лв. (според интернет) е отличен продукт.

Съдържа частици от кайсиеви костилки, които спомагат за отстраняване на мъртвите клетки и за предотвратяване на образуването на черни точки. Частиците са едри, но все пак нежни.. не ексфолира грубо. 


Оценка и за двата продукта: 6/6

* Малко информация за магнолията: 


"Не е за вярване, но магнолията цъфти на земята още от времето на... динозаврите. Милиони години по-късно индианците заравят томахавките по време на цъфтежа му. Цветовете му са първообраз на прочутия „гълъб на мира“ на Пикасо. В традиционната източна медицина части от магнолията се използват срещу безпокойство, стрес и безсъние."
"Вярва се, че 2 активни агента в този екстракт са по-мощни антиоксиданти от витамин Е"
"Активният екстракт от магнолия притежава противовъзпалителни свойства, и успокоява раздразненията на чувствителната и суха кожа. Нещо повече, той мобилизира изсветляващите и избелващи свойства на кожата и затова се използва срещу тъмните петна."




Betty Silver ♥




3 коментара:

  1. Please check out my blog doing a MAC giveaway when I reach 200 followers :)

    http://rorolovesbeauty.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване

  2. Wow, amazing Blog! <3

    Do you want to follow each other ? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Thanks, Your blog is amazing, too ♥
      Of course, i would like :)
      I already follow u ;)

      Изтриване