Направи ми впечатление, че на няколко пъти докато бях на работа разни хора ставаха и си тръгваха. При въпроса ми 'защо?', отговорът беше, че не са знаели, че това е мексикански ресторант, а те не ядат люто. Обяснявам им, че никое от ястията не е люто, освен ако не се заяви да бъде такова. Повечето хора смятат, че мексиканците само люто ядат, което не е така.
Жалко, че няма такъв ресторант тук в който може да се докоснем до истинската мексиканска храна, а съм убедена, че много ще се хареса.
Ето няколко мои снимки от там
Време е да преминем към рецептата. Това е моят вариант на кесадия, който сама си измислих. Бърза, лесна и много вкусна рецепта.
В случая аз ще направя 3бр. кесадия. Относно количеството на продуктите аз слагам на око или толкова колкото имам в момента в наличност.
Необходимите продукти са:
• заквасена сметана (харесвам тази на Бор Чвор)
• пакет с тортили
• зелени чушки
Първата стъпка е да се изпържи пилешкото месо. След като стане готово се изважда в отделен съд.
В същата мазнина изсипваме нарязаните, на много тънки филийки, гъби. Оставяме да се позапържат леко и водата от тях да се изпари, след което добавяме и лукът. Разбърквайки от време на време и след като лукът е омекнал добавяме зелените чушки. След като всичко се е изпържило добре добавяме черен пипер, сол, подправка за пиле и вече изпърженото пиле.
Разбъркваме всичко много добре и добавяме 1-2 супени лъжици заквасена сметана и настърганият кашкавал. Оставяме още за около минута на котлона и сме готови : ))))
Финалната стъпка е да изберем подходяща тавичка в която поставяме хартия за печене. Слагаме една тортиля, добавяме от сместа колкото желаем и покриваме с друга тортиля.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до лек загар на тортилите и ако не искате да ви загорят така както на мен е важно да стоите далеч от фейсбук :D
Може да сервирате ястието като добавите лъжица заквасена сметана : ))))
Опитвали ли сте мексиканска храна и ако - да, то кое ви е любимото ястие?
Ще се радвам да ми споделите какво мислите за рецептата и дали бихте я пробвали :)
Blagodarq za receptata! Nie vkashti mnogo obichame enchilada. Pozdravi :)
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря. :) Вие как приготвяте енчиладата?
Изтриване